wie ben ik en wat dEED ik hier

Abracadabra

Ik was beeldend kunstenaar, mysticus, filosoof, astroloog, numeroloog, tarotist, hand-|voetlezer, jachtontwerper en -bouwer, timmerman, uitvinder, leraar, verhalenverteller, sjamaan, maar vooral: Tovenaar.

Wat is een Tovenaar? Niet iemand die magie bedrijft, maar iemand die veranderingen kan bewerkstelligen. Een Tovenaar kan angst in vreugde, frustratie in voldoening omzetten. In elk individu is een Tovenaar aanwezig. Die Tovenaar ziet en weet alles.

 

Sinds 1975 was ik medisch astroloog en geef ik sessies op zowel creatief, spiritueel als therapeutisch vlak. Ik help je met het accepteren van Jezelf, breng je op alle mogelijke manieren in verbinding met de God in Jezelf - in Hoger Zelfvertrouwen - en leer jou hoe je zelf kunt toveren.

Kosmisch internet

Ik ben opgegroeid in Volendam als 12e van mijn vader en 7e van mijn moeder en stond open voor de verhalen van (katholieke) heiligen en de wonderen die ze verrichtten. Daarna raakte ik in vervoering van de Griekse mythologie en de wereld van archetypische symbolen.

 

Vanaf mijn 24e kwamen de kruiden en hun werking in mijn leven door Mellie Uyldert en Dr. Alfred Vogel, wiens visies een ware ontdekkingstocht werd naar de samenhang van de (medische) astrologie, kruiden, getallen, kleuren, taal van handen|voeten, aardstralen, stenen, tarot, klanken enzovoort. Kortom: een eindeloos verhaal waarin alles met elkaar samenhangt, een omvangrijk kosmisch internet dat alles met elkaar verbindt en waar alles betekenis heeft. In de quantum-fysica wordt dat het Zero Point Field genoemd.

moderne sjamaan

Ik maakte werk dat niet onder conventionele categorieën valt. Ik was een moderne sjamaan die in alles in de kosmos betekenis ziet, in alles een taal en waarin alles met alles samenhangt.

 

Ik word verliefd - de natuur zelf pakt me beet om te scheppen! - op een blad, een stuk hout, een steen, de geur, de kleur, de structuur... Vanzelf komen er verhalen waar ik iets mee MOET doen. Het daagt me uit, mijn creativiteit krijgt vleugels. Die verhalen, dat leven, die verliefdheid moet vormgegeven worden. Die verliefdheid op wat ik zie, geef ik door aan anderen, door iets te maken wat zij kunnen gebruiken, zodat zij ook geraakt worden. Die schoonheid, die bezieling van plant, hout of vormen, drijft mij. Ik werk met hout, gips, klei, glas en schilder met olieverf.