keramiek

GEBAKKEN LUCHT

Recept

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bereidingswijze: Vul de oven met lucht. Wacht circa tien minuten totdat de lucht volledig is doorgegaard. Indien de lucht tijdens het bakken wit, grijs of zwart uitslaat, is het tijd uw oven te reinigen.

Serveertip: Serveer met een glas gekookt water.

DEMETER PERSEPHONE

Vertel me en houd m'n handen, laat je symbool ontstaan en vertaal...

WIJSHEID

Symbool van Wijsheid, Pallas Totemdier, de Uil.

DE MENS

Symbool van de mens voortgaand vanuit rechter dij en Levensboom op Zonnevlecht en Hart dragend. De lingham en yoni staand op de Levensbloem. Ik ben 1. Ik deel 6, het deelt 12, is 19, is de Zon.

 

DEMETER

Moeder Aarde. Godin van de oogst en vruchten. Geeft zich bloot en zit vol vlekken op haar huid met haar kruinchakra gericht op het Licht. Haar Adelaar als engel laat ze zien.           Wil de Aarde zuiveren. Waterman Paling en ieders Godsbeeld.

ZELFPORTRET

Mijn Licht, mijn Liefde, mijn Waarheid.

 

DE ZAAIER

Een zaaier ging zaaien. Een deel van het zaad viel langs de weg. Het werd door de vogels opgegeten. Een ander deel viel op rotsgrond, waar het niet veel aarde had. Daardoor kwam het zaad snel op. Maar toen de zon opkwam, ging het dood.         Het verdroogde doordat het haast geen wortels had.              Een ander deel viel tussen de distels. Toen de distels opkwamen, verstikten die het. Een ander deel viel in goede aarde en er groeide graan aan: op sommige plaatsen 100 keer zo veel, op sommige plaatsen 60 keer zo veel en op sommige plaatsen 30 keer zo veel als dat er gezaaid was.                           Als je oren hebt, moet je ook goed luisteren!

URANUS

Uranus (Ouranos) woont in de Hemel, waar hij de machtigste en eerste God is, na het ontstaan van de Aarde, die heerst over de hele wereld en Hemel. Hij schept er genoegen in om op een hoge berg, de Olympus, te verblijven en vanaf die verheven plek, die de Troon van Uranus wordt genoemd, naar de Hemel en de Sterren te kijken. Hij bezit dan ook veel kennis over de bewegingen van de Sterren.

ASKLEPIOS

Asklepios (Aesculapius) is een Griekse held en de God van de geneeskunst. Asklepios wordt meestal afgebeeld met een staf waar omheen een slang kronkelt; de asclepiusstaf of esculaap, het symbool voor artsen. 

 

PALLAS ATHENE

Pallas Athene is een van de voornaamste godinnen uit het Griekse pantheon. Ze heeft diverse functies: ze is beschermgodin van handwerklieden en kunstenaars, en ze is godin van de strijd. Ze is ook godin van de wijsheid en beschermster van verschillende Griekse steden, in het bijzonder Athene.

MANVROUWKIND

Triskelion - Eigen Wijsheid - symbool van de drie-eenheid,        de geheel ontplooide geest, de toestand van liefde, kosmisch symbool de Zon.

ARTEMIS

Godin van de jacht, geboorte en maan. Artemis is in de Griekse mythologie de tweelingzus van Apollo. Ze is de dochter van oppergod Zeus en Leto (godin van de duistere nachten). Artemis behoort tot de twaalf hoofdgoden die op de Olympus woonden.

KABOUTER

Kabouters onderhouden zeer nauwe contacten met mens en dier. Ze zijn de mensen soms vriendelijk gestemd. Ze verrichten doorgaans allerhande klusjes voor de mensen. 

IEBEL KNIEBEL, DE VRIENDELIJKE VEELVRAAT

Van hout en steengaas als ondergrond. Gladgemaakt met cement. Daarna met boetseerwerk in plakken van ± 40 cm alles gebakken en bekleed. Geplakt met siliconenkit en cement en op hardhouten pallet opgebouwd.

 

Zittend op de grond, leunend op linkerknie. Rechter scheenbeen Donkerblauw Waterman. Tussen de benen koperen vat als recyclingoven. Rechterhand naar mond: Ik lust alles. Hoofd van rode klei, ijzerhoudend, actieve Marskracht, met eerlijke ogen kijken in het eeuwige Nu. Het gelige hoofddeksel met zonnesymbool en de Haan erboven, die zijn geluid laat horen. Van achter de 10-bladige Roos, heeft altijd keuzes durven maken. Zoontje Tom (8 jaar) boetseerde de mooie kikker op de voet.

 

Door Burgemeester onthuld. Door druk van de gebedsgroep en de pastoor vernietigd na een ongeluk op maandag van Volendammer kermis.

 

Gemaakt in opdracht van Kras Recycling Volendam (ƒ 1.500,--), zomer 1983.